film-bier-pairing

Beer for brrr…: De top 7 horrorfilms & bierpairing!

We duiken de wereld van de horrorfilms in, want wat is er nu lekkerder dan een avondje griezelen terwijl je geniet van de lekkerste bieren? Speciaal voor jou hebben we 7 films uitgezocht en daar een passende beerpairing bij gezocht. Pas vooral op bij het kijken, voor je het weet schrik je zo hard dat het bier uit je glas klotst en dat zou zonde zijn….

1. Beer: Citraman – American Pale Ale
Brrr…movie: Candyman
De eerste film in onze lijst is Candyman, een ware klassieker. Daar hoort het bier Citraman bij, want de inspiratie voor de naam van deze American Pale Ale komt door deze film. En dan hebben we het over de originele film uit 1992, al zijn we erg benieuwd naar de remake die later dit jaar uitkomt. Candyman is gebaseerd op een verhaal van auteur Clive Barker en is een film die alles heeft: het is een dramafilm die tegen horror aan schuurt, met genoeg schrikeffecten natuurlijk. Een verhaal over een urban  legend die werkelijkheid wordt. Een echte aanrader, net als het bier. En…durf jij voor je spiegel 5x citraman te zeggen?

2. Beer: Wanderlust – Non-alcoholic IPA
Brrr…movie: The Empty Man
Van klassiek gaan we naar modern, deze film kwam namelijk in 2020 uit. The Empty Man heeft een prachtige opbouw en begint met een proloog van 25 minuten. Je wordt voorgesteld aan vijf reislustige vrienden in de Ura Valley in Bhutan en zij stuiten op iets…ja iets. Daarna verplaatst het verhaal zich naar Amerika, jaren later, waar nog meer mysterieuze situaties ontstaan. Deze film neemt je echt mee op reis net zoals onze Wanderlust… en we laten je dit het liefste zelf ontdekken.

3. Beer: Langharig Tuig – Hoppy Weizen
Brrr…movie: The Ring
Samara/Sadako is natuurlijk het ultieme Langharig Tuig van de horrormonsters. Ze is de trendsetter van de ‘Japanse geestmeisjes met lange haren’ -schriktactiek die we in latere horrorfilms nog wel eens terug zien. Het is ons om het even of je de Japanse of de Amerikaanse versie van The Ring kijkt, want ze zitten beide goed in elkaar met genoeg schrikmomenten. Bedankt Samara/Sadako, langharig tuig!

4. Beer: Poltergeist – Rum BA Imperial Doppelbock
Brrr…movie: Poltergeist
1982, het jaar van Poltergeist. Een film die jaren later nog goed overeind blijft, een goed verhaal zonder achterhaalde effecten (die remake uit 2015 was niet nodig). Een familie geteisterd door een klopgeest. Wat wil je nog meer? Voor een avondje klassieke horror en goede schrikmomenten ga je met een Poltergeist zitten voor Poltergeist.

5. Beer: Triple Trouble – Triple
Brrr…movie: Hellraiser
Triple Trouble, de duivelse drie-eenheid. Need we say more? Hellraiser is wederom een pareltje van Clive Barker, met glansrijke hoofdrollen voor de drie Cenobites, martelaars en moordenaars rechtstreeks uit de hel, met name Pinhead. Dit nogal extreem gepiercete karakter kom je ook buiten de film vaak genoeg tegen. Mocht dit smaken naar meer? Er zijn 9 films met de Cenobites gemaakt, drie keer Triple Trouble erbij en gaan!

6. Beer: Camp Cariboo – Imperial coffee and maple syrup porter
Brrr…movie: Tucker and Dale versus Evil
Er zijn ontzettend veel films over kampeeruitjes from hell. Een kampeerterrein waar een monster rondloopt, een huisje in het midden van het bos waar de moordenaar zijn uitvalbasis heeft….Cabin in the woods, The Blair witch project of Friday the 13th. Nee, daar is de keuze niet op gevallen. Wij raden je een totaal andere film aan: Tucker and Dale versus Evil. Een film die juist de draak steekt met dit type films. De setting is een huisje midden in het bos, go figure, en daar gebeuren alleen maar nare  ongelukken waar onze hillbillies Tucker en Dale dan weer de schuld van krijgen. Een horrorcomedy met een licht randje, ook geschikt voor de niet-horror liefhebber. Een luchtige horroravond met een zwaar bier.

7. Beer: Eindbaas level 2 – Cherry Barley Wine
Brrr…movie: Aliens
Soms, soms dan is een sequel evengoed of zelfs beter dan het origineel. Bij veel van de vorige films die we besproken hebben is dat zeker niet het geval. Bij Aliens, het vervolg op Alien, is dat wel het geval.
En laat Ellen Ripley nou tegenover een echte eindbaas komen te staan. In deze science fiction horrorfilm volgt een ware eindstrijd tussen Ripley en ‘The Bitch’, een alien die haar eieren probeert te beschermen. Deze eindbaas onder ogen komen gaat je beter af als je wat moed hebt ingedronken…. met een eindbaas level-2 bijvoorbeeld.

Genoeg voer voor een horror marathon!
Via Pathe Thuis kun je 5 van de 7 films kijken, namelijk: The Empty Man, The Ring, Poltergeist, Tucker & Dale vs Evil en Aliens.

film-bier-pairing