Muziek films en bier pairing

Ga goed zitten voor een avond, nee weekend vol muziek. We pairen namelijk de beste muziekfilms met onze bieren ter ere van ons nieuwste bier Funky Drummer. Taste the tunes…

Beer: Funky Drummer – Superfruity Funky IPA
Movie: Whiplash
Niet geheel onverwacht, want zowel het artwork als de quote op het blikje zijn geïnspireerd door deze film. Een film over een jonge drummer in opleiding die het koste wat het kost wil maken in het beste jazz ensemble. Onder leiding van J.K. Simmons spatten de jazzy vibes van je scherm. Of alles er echt zo aan toe gaat in de jazz wereld?  Daar heeft deze jazzmuzikant wel wat over te vertellen.

Beer: Quadrophenia – Quadrupel
Movie: Quadrophenia
Ook geen moeilijke combi, it’s in the name…deze film uit 1963 is gebaseerd op de gelijknamige rock opera van The Who en werd in het begin vrij negatief ontvangen vanwege de grote hoeveelheid seks, geweld, drugs en geroddel. Nu wordt het gezien als een realistische weergave van de jeugd in de jaren 60. Een must see, zeker voor liefhebbers van The Who.

Beer: Langharig Tuig – Hoppy Weizen
Movie: Metallica – Some kind of Monster
Een gefilmde therapie sessie, dat zou je over deze film kunnen zeggen. Deze docu volgt de band niet alleen tijdens studiosessies en concerten, maar ook tijdens therapiesessies. Deze film heeft ook buiten de metalscene een cultstatus gekregen! En in dezelfde adem als metal komt Langharig Tuig.

Beer: Dreamcatcher – DDH Hazy IPA
Movie: The Spark Brothers en Annette
Twee dus, maar wel over dezelfde artiesten. De ene een docu, de andere een eigen creatie. Dan hebben we het natuurlijk over het rock-duo Sparks. De documentaire gaat natuurlijk over The Sparks Brothers zelf. De film is een enorm fantasierijke musical, geschreven door de twee broers. Wat dit duo zo goed maakt is dat ze blijven innoveren…they keep the spark and dream alive.

Beer: Gospel – Barrel Aged Saison
Movie: Blues Brothers
Jake en Elwood verkondingen in deze film het gospel van de Soul. Je ziet de broers in hun zoektocht om de oude bandleden weer bij elkaar te brengen om geld in te zamelen voor hun oude weeshuis. Het mooie is dat soul legendes Ray Charles, John Lee Hooker, Aretha Franklin en James Brown meewerkten aan deze soul swingende film. En out of the blue worden er een hoop politie auto’s in de prak gereden.

Beer: Doerak/3D – (Triple) IPA
Movie: Bohemian Rhapsody
Een dubbele pairing, want wat houden we van Queen. Of je nu 3D drinkt of Doerak erbij pakt ze smaken allebei ontzettend goed bij Bohemian Rhapsody. Deze film was voor hij uitkwam al een gespreksonderwerp, want wie zou onze Doerak, onze Freddie nou goed kunnen vertolken? Rami Malek lukt het aardig. Doerakmomenten volop in de film, al hebben de makers hier en daar wel wat creatieve vrijheid genomen…

Beer: Morricone – Imperial Tiramisu Stout
Movie: Ennio
Vers van de pers: een film over Ennio Morricone, hoe passend bij ons bier. Ooit gebrouwen als ode aan de componist. En dat is deze film ook. Ennio heeft grote invloed gehad op muziekgenres en is regelmatig gesampled. Een gigant niet alleen in de filmwereld maar in de hele muziekwereld!

Genoeg voor een muzikale marathon!