Blog_VanMoll_Blikken

EEN BLIK OP BLIK…
WHY WE CAN!

Vanaf mei 2021 gaan we met bijna al onze brouwsels over op blik. Waarom? Heel eerlijk, omdat we dan meer ruimte hebben voor vet artwork. En omdat het minder zwaar is en minder ruimte in beslag neemt bij opslag en vervoer. Ja, dat zijn natuurlijk vooral voordelen voor ons. Hoewel…dat vette artwork kunnen jullie vast wel waarderen. Gelukkig zitten er meer voordelen aan blik, ook voor jou! Blik beschermt bier namelijk tegen smaakachteruitgang. Want er kan geen licht of lucht in. De grootste vijanden van bier.

Licht is funest, daar gaat het bier van stinken (en geur beïnvloed je smaak wel degelijk, and it’s all about flavour), niet gek dus dat bier uit gekleurde flessen wordt geschonken. Helaas houdt een gekleurde fles nog niet al het licht tegen. En blik doet dat wel!

Lucht, als in zuurstof, is ook geen biervriend. Als er lucht bij het brouwsel komt kan het gaan oxideren en wordt de smaak aangetast. Bierflesjes zijn minder goed afgesloten, er kan namelijk lucht onder de kroonkurk komen. Blik zit potjedicht, dus die smaak die blijft zoals hij hoort!

But there is more…
Blik is sneller koud, dus als jij net bij je favoriete speciaalbier winkel bent geweest en een paar uur later je bier wil inschenken. Geen probleem! Op je flesje had je nog even moeten wachten… Of denk eens aan de kwetsbaarheid, een flesje breekt sneller dan een blikje. Ook is het minder zwaar, des te meer blikken bier je kunt meenemen achterop je fiets. En zoals we aan het begin al toegaven deden we het ook voor onszelf omdat het nu eenmaal scheelt in transport, ze zijn namelijk makkelijker te stapelen en daardoor veel makkelijker te vervoeren. Dit levert dan weer minder uitstoot op. Stiekem ook nog heel milieubewust dus.
Als je het in de vuilnisbak gooit natuurlijk!

Wij twijfelden in ieder geval geen ogenblik

Ontdek al onze nieuwe bieren op blik….
Blog_VanMoll_Blikken