Read ‘em and sip!

We duiken met onze neus in de boeken. We hebben speciaal voor jou de beste bier en boeken pairing gemaakt!

Wanderlustige boeken
Keuzestress, dat heb je als je een nieuwe vakantie gaat uitkiezen. Dat hadden wij ook toen we onze Wanderlust gingen combineren met een boek. Het resultaat is dat we niet 1, niet 2, maar 5 boeken aanraden, namelijk:
– On the road (Jack Kerouac):  over de avonturen (onderweg) van de beat generation.
– Siddhartha (Herman Hesse): over de spirituele reis van boeddha.
– 1000 places to see before you die: een checklist voor de wanderlustigen onder ons.
– De zijderoutes (Peter Frankopan): een boek wat je een nieuwe kijk op de wereldgeschiedenis geeft.
– Atlas van de verdwenen steden (Aude de Tocuqueville): over de plaatsen die je nu niet meer in volle glorie kunt bezoeken.
Een echte ontdekkingsreiziger leest ze allemaal ?

Dit leest Langharig Tuig
Onze King Kong (bekijk het blikje maar eens) krijgt gezelschap van een compleet Jungle Book. Ja, je zou ook de film(s) van deze klassieker kunnen kijken, maar wij raden je aan om het boek te lezen. Heerlijk met een glas Langharig Tuig erbij!

En een kleine shout-out naar het onstaan van Langharig Tuig met een Death Metal boek. Het bier is namelijk ontstaan in samenwerking met onze Eindhovens metalheads. Laat je lange haren rocken (pas op dat ze niet in je Langharig Tuig komen!)

Duik in Doerak
Een echte doerak is extravagant, feest en vertelt de mooiste verhalen. Daarom drie boeken die dat allemaal eren.
– Catch 22 (Joseph Heller): neemt je mee een uitvergroot, absurdistisch verhaal over oorlogvoering en kapitalisme.
– The Haçienda, how not to run a club (Peter Hook): vertelt het verhaal van de meest iconische club in Manchester.
– Net niet verschenen boeken (Gummbah): neemt je mee in de meest onwaarschijnlijke, willekeurige verhalen die ooit geschreven, maar nooit verschenen zijn.

Met Toewijding geschreven
Soms, dan kunnen we niet kiezen. Natuurlijk hoort Moby Dick bij Toewijding. De bijna eindeloze jacht op de witte walvis prijkt niet voor niets op ons blik. En toch zijn we ook gecharmeerd door de verhalen van Don Quichot en zijn toewijding aan zijn eigen gecreëerde waanwereld. Of Walden, waarbij Thoreau zijn toewijding aan een bijna kluizenaarsleven in het bos perfect omschrijft. Of de geschriften genaamd Meditaties van de Romeinse Keizer Marcus Aurelius over zijn wijze levenslessen die nog steeds actueel zijn. Degene met echte toewijding leest ze allemaal!

True Triple Trouble
Hier kan er maar een de winnaar zijn. De perfecte bookpairing is natuurlijk het Beastie Boys boek. Deze hiphop drie-eenheid prijkt op het blik van onze core range tripel. Een boek wat je (zeker als fan) gelezen moet hebben. Het wordt niet voor niets als ‘One of the greatest music books ever published’ gezien.

Wonderlijke werelden met Wodan
Voor Wodan duiken we in de wereld van de Noorse Goden. Met Neil Gaiman om precies te zijn (ook bekend van Coraline en American Gods). Dit boek gaat over de Noorse mythologie en vertelt kleurrijke verhalen over goden, dwergen en reuzen. Neem een slok en dompel je onder in fantasie!