WE STELLEN ONZE EINDBAAS ERWIN AAN JE VOOR!

Nadat Erwin en een vriend op het idee kwamen om, naast het bezoeken van bierfestivals, ook eens zelf te brouwen, gingen zij samen aan de slag in de keuken. Een nieuwe passie was geboren!

Inmiddels bestaat Van Moll alweer bijna 10 jaar, met Erwin als onze brouwer en hét brein achter Van Moll Craft Beer! Tot zover waren jullie misschien al op de hoogte, maar welk bier Erwin het meest interessant vindt om te drinken, wat hij het leukste bier vond om te brouwen, en waar de naam voor onze nieuwe dry-hopped barleywine vandaan komt? Je leest het in dit interview!

Vertel, wat is het meest interessante bier dat je ooit gedronken hebt?
Poeh, da’s wel een heel moeilijke vraag. Want er zijn vele vele interessante (en lekkere) bieren. Maar laat ik dan een bier noemen dat ik pas proefde op een bierfestival in Luxemburg: Wood-Fired Margherita Pizza van Horizont. Een sour ale die naar echt pizza margherita smaakt. En bovendien (en da’s het knappe) echt lekker is! Het ging onder de aanwezige brouwers snel rond dat je dat bier geproefd moest hebben.

Welk Van Moll bier vond je zelf het leukst om te brouwen?
Dat moet dan wel een collab zijn, omdat samen bier bedenken en brouwen extra leuk is. En dan kies ik de allereerste collab die we ooit deden. Bij en met Thornbridge. Een imperial stout die trekdrop heette. En je raad het al, waarvoor we met een koffer vol trekdrop in het vliegtuig naar Engeland zijn gestapt.

Wat maakt het zo leuk om je elke dag weer in te zetten voor Van Moll?
Dat geen enkele dag hetzelfde is. En dat je dan met zijn allen bezig bent om een mooi, spannend product te maken, te promoten, te verkopen, etc.

Waar haal je de inspiratie voor je bieren vandaan?
Dat kan van alles zijn. Een bepaald ingrediënt, een stijl, een bier wat je proeft en je inspireert, een gezellige tijd met een brouwer waarbij je filosofeert over smaken en bieren. Maar ook gewoon op de fiets. Veel goede ideeën krijg je ook zomaar ineens als je je gedachten wat laat dwalen.

Hoe kom je op de namen voor de Van Moll bieren?
Dat kan ook van alles zijn. We proberen altijd wel een passende, originele naam bij een bier te bedenken. Muziek, films en boeken zijn opvallend vaak een inspiratie. Maar alles is mogelijk. Soms is de naam er ook eerder dan het bier. Heb je zo’n toffe naam bedacht dat de vraag vooral is: welk bier zou er zo heten?

Waar komt de naam Eindbaas vandaan?
Uiteindelijk uit de wereld van oude arcade en videogames. Het is een toffe naam voor een zware barley wine. En na de eerste Eindbaas bedachten we dat je natuurlijk meerdere levels met eindbazen hebt en hebben we er een serie van gemaakt met telkens een barley wine variatie. Bij deze derde hebben we de barley wine gedryhopt en Australische Galaxy hop.

Meer lezen over onze nieuwste special? Ga naar Eindbaas – Level 3!